EEN PHOTOBOOTH OP JE BRUILOFT? 10 TIPS VOOR DE MOOISTE HERINNERINGEN

Photobooths zijn helemaal trendy. Ze geven een lekkere schwung en positieve sfeer aan je feest. Een unieke inbreng van bijzonder entertainment. Onvergetelijke herinneringen krijgen vorm in tastbare mooie fotostrookjes. En je bedankjes voor de gasten zijn meteen geregeld. De 10 beste tips om het  meeste uit de ervaring met een photooth te halen

TIP 1. KIES EEN OPEN BOOTH

 

Fotohokjes en bussen zijn knus en gezellig. Maar hoe leuk is het als iedereen mee kan genieten van de gezelligheid in de photobooth. Open booths brengen een levendigheid op je feest. Ze zijn makkelijk op een goede plek te plaatsen en de belichting is veel mooier.

photo booth

TIP 2. DE JUISTE PLEK

 

Een goede plek is belangrijk. Zet je de booth buiten de feestzaal, uit het zicht, dan missen de gasten die leuke ervaring. De photobooth in de buurt van de dansvloer geeft vaak het beste resultaat en zorgt ervoor dat gasten in ontspannen stemming op de foto gaan.

TIP 3. NEEM HET INITIATIEF

 

Neem als bruidspaar het initiatief! Net zoals je openingsdans kan je ook de photobooth openen. Kom zeker een aantal keren terug. Zo geef je je gasten ook de mogelijkheid om met jou een mooie fotoserie te maken. Een foto met de bruid of bruidegom is namelijk goud waard!

TIP 4. FLATTEUZE BELICHTING EN FOTOKWALITEIT

 

Al jouw gasten zien er tip top uit voor jouw bruiloft. Dan wil je natuurlijk dat de photobooth iedereen op zijn mooist vastlegt. Elk bedrijf heeft een andere aanpak. Daarom is het goed om de fotogalerijen van verschillende bedrijven te bekijken, zodat je een goed beeld krijgt van de kwaliteit.

Tip: vraag een echt proef fotostrookje op.

TIP 5. BESTEED AANDACHT AAN DE PROPS

 

Met de juiste props kan je mensen uitdagen om creatieve poses aan te nemen. Met een grote verkleedkoffer, is de kans groot dat je de gasten onder de pruiken en brillen niet meer herkent. Met props is de regel: less is more. Dingen die altijd succesvol zijn: krijtbordjes waar gasten hun eigen teksten op zetten, lippen, snorren en een paar leuke brillen.

TIP 6. WEES CREATIEF MET DE ACHTERWAND

 

Er zijn zoveel leuke creatieve dingen die je kunt doen met achterwand. Wie wil er nu niet op de foto met een mooie achtergrond. Waaiers, pompons, slingers, repen stof, krijt… Er zijn zoveel mogelijkheden die je zelf kan maken. Inspiratie nodig? Op Pinterest kun je creatieve ideeën opdoen. Zoek eens op de trefwoorden backdrop / DIY.

7. KIES EEN PHOTOBOOTH MET BEGELEIDING

 

Een photobooth medewerker kan je gasten uitnodigen, enthousiasmeren en begeleiden bij het maken van de foto’s. Een kleine uitleg, wat tips voor de perfecte foto, maken echt verschil in het resultaat. Met een assistent haal je het meeste rendement uit de photobooth. Ook weet je zeker dat de apparatuur optimaal ingesteld wordt en blijft werken.

8. ONTWERP VAN JE FOTOSTROOKJE 

 

Hoe mooi is het als het design van je trouwkaart en huisstijl terug komt in een maatwerk fotostrookje. Kies voor een bedrijf dat jouw fotostrookje persoonlijk voor je ontwerpt. Let daarbij ook op het aantal prints die je per avond kan maken. Kies je voor onbeperkt printen, dan hoef je je geen zorgen te maken over de kosten.

9. ZORG VOOR EEN (CREATIEF) GASTENBOEK 

 

Een gastenboek zorgt ervoor dat jullie als bruidspaar na je bruiloft ook nog kunnen nagenieten van alle mooie foto’s.

Een mooi gastenboek, waar gasten hun foto’s kunnen inplakken en een boodschap bij kunnen schrijven, is mijn ultieme tip. Vierkante boeken tussen de 20 en 25 cm zijn vaak het mooiste en een plakstift werkt het beste.

Leuke alternatieven die je makkelijk zelf kan maken zijn fotolijsten met lijntjes. Timmer een mooie lijst, span wat draden en laat gasten met een knijpertje hun foto’s ophangen. Zo heb je thuis een mooi geheel om naar te kijken.  meer inspiratie

10. FOTOGALERIJ

 

Een leuke toevoeging is om te kiezen voor een online fotogalerij. Zo kunnen je gasten na het trouwfeest nagenieten van alle foto’s en hun foto’s downloaden en delen. Andere mogelijkheden die ook de feestvreugde verhogen zijn live presentatie van de foto’s met een beamer. Zo kunnen gasten meteen genieten van alle mooie poses.

Fotocredits:

Firma Beeld

Kate Miller photography

Dawn photography